Aquesta tardor regala’t una experiència enoturística i gastronòmica única

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

S’acaba l’estiu però no les ganes d’anar de càmping i passar un temps únic en parella o en família. Una de les oportunitats més fascinants per passar aquestes vacances és descobrir la zona de Càmpings Tarragona a través dels seus vins, aconseguint així una experiència gastronòmica plena i única.

Allotjats en un dels Càmpings Tarragona es pot descobrir i indagar en tots els secrets de les Denominacions d’Origen del Priorat, la Conca de Barberà, Penedès, Terra Alta, Montsant o Tarragona. Sí, la nostra zona és un punt enològic dels més importants del món.

La D.O. Priorat és una denominació d’origen situada a l’interior de la Costa Daurada i reconeguda amb la màxima qualitat possible, és a dir, denominació d’origen qualificada. Al costat d’aquesta, trobem la D.O. Montsant, una denominació que comparteix territori de la comarca del Priorat i es defineix com una Denominació d’Origen nova, moderna i activa.

Amb un clima sec i temperat les vinyes s’assenten sobre terrasses de pissarra, aquest sòl ofereix una característica especial als raïms, la majoria de la varietat carinyena.

Aquesta zona ofereix també una diversitat d’atractius turístics com la Cartoixa d’Escaladei, un monestir cartoixà que data del segle XII; l’entorn del Parc Natural de la Serra del Montsant, les Muntanyes de Prades de Conflent o fins i tot rutes de muntanya entre Falset i Siurana. Així doncs la zona del Priorat i Montsant ens ofereix infinites opcions combinar entorn i gastronomia.

D’altra banda, trobem la D.O. Penedès, una de les regions més riques i diverses d’Europa i amb una producció i projecció internacional. El seu territori està format per petits monticles amb vistes al mar i amb valls de petits rius. El clima de la zona és temperat, càlid i suau. Una zona perfecta per a la producció de vins blancs.

Com a complement, al Penedès hi trobem el Reial Monestir de Santes Creus, que data del 1160, una de les joies medievals de Catalunya o, espais naturals com Els Dous entre cascades i gorgs naturals perfectes per gaudir en família.
Una altra zona enoturística molt important és la D.O. Conca de Barberà, a l’interior de Tarragona. Una zona vinícola que destaca per les seves arrels històriques de l’Abadia de Poblet i l’Ordre dels Templers. En aquesta zona destaquen la multitud de cellers modernistes, reconeguts com a Catedrals del Vi, que conformen un patrimoni cultural únic.
Aquesta zona presumeix de tenir un microclima mediterrani amb influència del continental que provoca diferències de temperatura entre el dia i la nit.

En el sud de la província de Tarragona, trobem una altra de les Denominacions d’Origen del territori: la D.O. Terra Alta. Una D.O que s’enclava en un entorn natural espectacular entre muntanyes i l’espectacular vall de l’Ebre.
Destaca un clima mediterrani amb influència del continental, que dóna al vi una qualitat òptima per a la producció d’una qualitat molt alta. La Terra Alta està treballant per situar les seves elaboracions, molt conegudes històricament, entre les més prestigioses del món.
La Terra Alta destaca també pels múltiples cellers modernistes, entre ells el de Pinell de Brai o la de Gandesa. Dues construccions úniques que no podeu passar per alt.

photo5933895278664984925I, no podem oblidar la D.O. Tarragona, situada a la zona del Camp de Tarragona i la Ribera d’Ebre. Un esment que ens porta fins a l’Imperi Romà. Una zona que s’estén a l’interior de la província entre valls i planes amb un clima suau, sense canvis extrems de temperatura.

Però millor que llegir és viure-ho, reserva ja el teu càmping entre més de 50 opcions i descobreix els vins de les nostres 6 denominacions d’origen, en primera persona! T’esperem!

También te puede interesar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *