La Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, petits paradisos per als amants de les bicicletes

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Rutes circulars de diferents nivells d’exigència, passejos plàcids i aptes per a tota la família, senders enmig de paisatges increïbles que voregen el mar, sortides a través de camins que t’endinsen en espais històrics, vies verdes reaprofitades per passejar mentre gaudeixes de la natura… La Costa Daurada i les Terres de l’Ebre són petits paradisos per als amants de les bicicletes, tot desplegant una oferta àmplia i variada d’itineraris, ja sigui a la costa com a l’interior.

 

A pocs metres del teu càmping hi trobaràs, segur, un trajecte que et conduirà per múltiples aventures i que et permetrà fruir de l’esport de la bicicleta a l’aire lliure i en contacte permanent amb la natura. El nivell el poses tu: si vols sortir a rodar tranquil·lament amb la família, la parella o pel teu compte; o si tens ganes d’exigir-te un recorregut dur i atrevit.

 

Si optes per la primera opció, un trajecte fàcil per fer-lo de manera reposada i amb calma, a la Terra Alta hi trobaràs diverses rutes BTT per la Via verda que compleixen aquesta funció. Faràs quilòmetres i quilòmetres per antigues vies ferroviàries, avui en desús i reconvertides en camins planers i còmodes en el seu recorregut. Especialment aconsellables són els trams de Xerta i entre Horta de Sant Joan i Benifallet.

 

Si estàs a prop de la capital, a aquests recorreguts tranquils i plaents li pots afegir el component històric i patrimonial. Per exemple, hi ha una ruta circular per l’Arrabassada, molt fàcil de realitzar, d’una hora i mitja, aproximadament, que et porta per espais històrics com el Fortí de la Reina, el riu Francolí, l’Aqüeducte de les Ferreres (o Pont del Diable) o les Coves del Llorito. També pots agafar els senders que uneixen Torredembarra i Tarragona, o passejar per l’Ermita del Peiró.

 

Si veus, en canvi, que aquest camí se’t queda curt i vols exigir-te una mica més, una sortida fantàstica és la Ruta dels Masos de Tarragona. I una mica més a l’interior, concretament a l’Alt Camp, pots recórrer antigues pistes agrícoles que es barregen amb camins poc transitats i amb pendents pronunciades.

 

Els més agosarats i exigents també teniu també el vostres itineraris, com la ruta de Tarragona-Prades-Tarragona, o el camí que porta d’Horta de Sant Joan a Alfara de Carles, amb trams que es fan per carreteres secundàries i d’altres que baixen per corriols, pistes i trialeres.

 

El que dèiem: vora el teu càmping hi ha una aventura en bicicleta que t’espera. El nivell el poses tu. Bona ruta!

 

Rutes:

Arrabassada – Francolí – Pont Diable – GR-172- Coves Llorito – Arrabassada

Torredembarra-Tarragona-Torredembarra

Ermita del Peiró

Ruta dels Masos

Alt Camp

Tarragona-Prades-Tarragona

Plaça d’Horta de Sant Joan-Xerta

Via Verda: Horta de Sant Joan-Benifallet

Horta de Sant Joan-Alfara de Carles

También te puede interesar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *