El Càmping: l’inspirador viatge familiar del qual tan poc coneixem

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Un viatge de retorn al poble

Alguns diuen que passar uns dies de càmping ens provoca un déjà vu a les vacances al poble de la nostra infantesa. Aquell lloc on cada dia era estiu, ens retrobàvem amb els de sempre, oblidàvem qualsevol tipus d’horari i desconnectàvem de tot, menys de la naturalesa.

També hi ha qui diu que una simple escapada de càmping ve carregada d’extraordinaris beneficis com un augment de la confiança i autoestima, major socialització i sensibilització amb el medi ambient. I uns altres, simplement, diuen que el càmping és el nou -encara que de tota la vida- turisme familiar.

La veritat és que una escapada de càmping és una invitació a detenir el temps i tornar a aquesta sensació d’estar on volem estar. A trepitjar l’herba cada matí, gaudir del cafè com mai o perdre la noció del temps en aquesta difusa franja entre la platja i la migdiada. O almenys, així podem sentir-ho en els Càmpings de Tarragona. No només per la qualitat dels seus establiments, que podrien definir-se com a veritables oasis en mig de la naturalesa, sinó sobretot, per la seva energia.

Perquè ja poden ser dues nits, una setmana o l’estiu sencer, una escapada de càmping ens ajuda a connectar amb la nostra família i amb nosaltres mateixos d’una forma natural, permetent als nostres fills viure avui dia i tal com els grans ho han fet tota la vida.

I potser per això que d’alguna manera és com viatjar de retorn al poble. A aquella sensació de caminar descalços fins a oblidar on hem deixat les sabates. De fer-nos amics dels nostres veïns i celebrar-ho amb un concurs de paelles o un campionat de cartes. D’allunyar-nos de forma innata de les pantalles i jugar el nostre aire amb el mateix entusiasme, com si d’un campament d’estiu es tractés. I, a més, d’ensenyar als nostres fills valors tan necessaris com el respecte, la sostenibilitat i la bellesa de la convivència.

2 xiringuito_ok

Tarragona, paradís promès per a tota família

Sota el paraigua de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, els càmpings es troben enmig de la bellesa més verge de la província de Tarragona, just en la ubicació perfecta per a gaudir un gran ventall d’oci, aventura, relax i gastronomia.

Des d’allí podrem desplaçar-nos a les platges més boniques de Salou, certificada com la primera destinació de Turisme familiar de Catalunya; o gaudir de Cambrils, popularment coneguda com a capital gastronòmica de la regió amb les seves més de 150 establiments, dos d’ells amb Estrella Michelin.

Potser ens ve de gust més sortir a recórrer el bell passeig marítim de Vila-seca la Pineda, certificat amb bandera blava per la Fundació Europea d’Educació Ambiental; o bé, explorar les meravelles històriques de les torres medievals de l’Aldea, descobrir la riquesa de la Ruta del Cister, divertir-nos fent caiac, golf, senderisme i busseig o apostar pel favorit dels petits: una visita a a l’emblemàtic parc de PortAventura.

Independentment del pla que triem, els Càmpings de Tarragona ens conviden a canviar els cotxes per unes bicis, o fer una passejada per a baixar a la platja o pujar a la muntanya. I quan només ens vingui de gust relaxar-nos, qualsevol de les seves localitzacions serà perfecta per a lliurar-nos a descobrir la gastronomia mediterrània més exquisida acompanyada de la millor tradició vitivinícola de la zona.

7_platja_ok

Una opción para cada campista

Un altre dels punts a destacar dels Càmpings de Tarragona és la flexibilitat que ofereixen les seves diferents opcions d’allotjament. Ja siguis dels que viatgen en caravana amb la família sencera, o dels que prefereixen la comoditat d’un bonic apartament equipat amb tot l’essencial per a gaudir, aquests càmpings et permeten triar la teva opció d’allotjament preferit per a aterrar directament en la teva parcel·la o guiar-te fins a la porta del teu propi bungalow.

I sigui com sigui l’opció que triïs, et trobaràs amb un model de turisme familiar on tot està pensat per a gaudir. I és que, en contraposició a l’imaginari col·lectiu de l’experiència acampadora, els Càmpings de Tarragona ens permeten gaudir d’unes vacances de debò gràcies a la seguretat que els més petits jugaran en llibertat, a la tranquil·litat per a descansar quan (i quant) ens vingui de gust, a renunciar a tota mena d’itinerari turístic, a les barbacoes improvisades amb els nostres nous veïns o fins i tot al torneig de futbitoper a nens, i sovint, no tan nens.

Una oportunitat única per a transmetre valors des del vessant més conscient i ecològica, i conviure amb altres persones des d’un autèntic sentiment de comunitat. I com quan anàvem al poble, gaudir d’aquesta flexibilitat per a organitzar-nos sense horaris. Sense haver de pagar per tot. I amb la mateixa sensació d’estar vivint, simplement, experiències per a tota la vida.

Per tot això, celebrem el model dels Càmpings de Tarragona. Perquè davant una tendència de viatjar cada vegada amb més presses, de forma globalitzada i poc sostenible, aquesta alternativa ens proposa connectar amb la nostra família en un entorn natural, tranquil i lliure. I sobretot, gaudir de la senzilla bellesa d’unes vacances en la naturalesa tal com ho fèiem nosaltres en el seu moment.

También te puede interesar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *