Les festes de Santa Tecla, a Tarragona, i Misericòrdia, a Reus, els grans reclams d’un mes de setembre esbojarrat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Santa Tecla (Tarragona) i la Misericòrdia (Reus) són, juntament amb la Mercè (Barcelona), la tríada de santes que posen el país de cap per avall amb l’organització de diferents actes festius. Si us allotgeu als càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre no us podeu perdre algunes d’aquestes activitats: jornades castelleres apassionants, degustacions gastronòmiques, balls de nit amb alguns dels grups i orquestres més de moda del panorama actual, teatre, espectacles de carrer, seguicis populars i molt més.

 

Del 15 al 24 de setembre, Tarragona embogeix amb les festes de Santa Tecla. Són deu dies esbojarrats on la gent baixa al carrer per viure una de les festes majors més sonades i amb més solera de Catalunya. És, sens dubte, una oportunitat excel·lent per a gaudir d’una ciutat històrica amb tota la seva plenitud: deu platges de diferent tipologia, la Tàrraco romana declarada Patrimoni Mundial per la Unesco i també la ciutat medieval, i a més, el bullici festiu de Santa Tecla, la santa patrona. Amb Tarragona descobrireu una ciutat oberta, festiva, agradable i tranquil·la, que podeu gaudir amb la parella, els amics o la família. Per Santa Tecla no us perdeu les dues grans actuacions castelleres que se celebren a la plaça de la Font, la del primer diumenge de festes (18 de setembre) i la festivitat de la patrona (el 23 de setembre); ni tampoc la tradicional baixada de pilars caminant, un espectacle única a Catalunya que us farà posar la pell de gallina i us emocionarà. El seguici popular, la processó i l’entrada del Braç de Santa Tecla a la Catedral són altres moments imperdibles de la festa, que podeu consultar en el següent programa.

Santa Tecla Tarragona
Festes de Santa Tecla / Foto: @ Rafel López-Munné

I mentre a Tarragona celebren la Tecla, a Reus festegen la Misericòrdia. Tot i que la festa grossa a la capital del Baix Camp és per Sant Pere, per Misericòrdia els reusencs aboquen la resta, conscients que és l’última gran celebració de l’any i que amb ella pràcticament s’acomiada l’estiu. El programa de la Misericòrdia és igualment engrescador i motivant, amb successió de balls, esdeveniments gastronòmics, actes tradicionals i folklòrics, i una anada a processó fins al santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia que no us podeu perdre. Us animem a consultar el programa festiu i a seleccionar els actes que us agradin més. Com a Tarragona amb la ciutat romana i medieval, la vostra estada a Reus us pot descobrir la ciutat modernista d’edificis senyorials.

 

Misericòrdia_Reus
Festes de la Misericòrdia / Foto: © Laia Solanellas

 

Aquest mes de setembre combineu la vostra estada als càmpings de la Costa Daurada i de les Terres de l’Ebre amb escapades a Tarragona i Reus per descobrir el caràcter més festiu de les dues ciutats, alhora que gaudiu del seu patrimoni arquitectònic, cultural i natural.

También te puede interesar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *