Adviezen bij het kopen van een tweedehands caravan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Caravana_Càmpings_CostaDaurada_TerresEbre

Ben jij iemand die op reis er van houdt in contact te staan met de natuur? Zoek je de maximale onafhankelijkheid bij het organiseren van je vrije tijd? Heb je nooit gedacht om op vakantie te gaan met het meenemen van je huis, om te genieten van een vakantie zonder stress en te beschikken over de onafhankelijkheid en het comfort die campings bieden ?

Als je deze drie vragen met “ja” hebt beantwoord, dan heb je zeker weleens overwogen een caravan te pakken en er tussen uit te knijpen op een camping. Vandaag bieden we je een aantal adviezen aan bij het kopen van een tweedehands caravan en laten we zien dat je droom veel dichterbij is dan je denkt.

Om te beginnen, wanneer je een tweedehands caravan gaat kopen, moet je de papieren en het keuringsbewijs van het trekkende voertuig goed bestuderen. En wel: de “TAR” van het voertuig (gewicht zonder lading van de auto); de “MMA” van het trekkende voertuig (de massa in rijklare toestand); de “MMR” (de maximaal te trekken massa van aanhanger); en de “MMC” (toegestane maximum massa van de combinatie trekkend voertuig en aanhangwagen). Je moet weten dat je niet een caravan kan aanhangen, die meer dan 75-80% van het gewicht zonder lading van het trekkende voertuig bedraagt ! Dat wil zeggen dat de som van de massa’s van de “MMA” en de “MMR”, altijd lager moet zijn dan de “MMC”. En je moet ook controleren of het maximale aanhangergewicht van de trekhaak voldoende is voor de caravan.

Maar naast deze meer technische voorwaarden, zijn meerdere in caravans gespecialiseerde websites het eens over het belang om ook andere aspecten van een caravan goed te bekijken. Welke ? Bijvoorbeeld de banden en velgen. Het is aan te raden de fabrieksdatum van de banden na te gaan, alhoewel het nooit kwaad kan, die na aankoop sowieso te vernieuwen. En de staat van het exterieur.

Vaak willen we gelijk de caravan naar binnen gaan, en daarentegen besteden we niet veel aandacht aan de buitenkant. Maar het is belangrijk de staat te controleren van de signaallichten, de ruiten en andere ramen, krassen en deuken. En binnen, kan je op vocht controleren door met je vingers op de vier hoeken van het dak te drukken.

Càmpings_CostaDaurada_Caravana_TerresEbre

 

Een van de andere dingen die voor de koop van de caravan moet worden nagegaan, is het de goede staat van de 220V stroomvoorziening (door verscheidene apparaten, zoals de airco of een magnetron aan te zetten), de gasaansluiting (verwarming, fornuis en ijskast), en de gasdrukregelaar.

Met propaangas, levert deze met 37 mbar werkdruk, en dat is ideaal voor wintergebruik want behoedt het voertuig tegen vorst. Met butaangas daarentegen, is de werkdruk 30 mbar, en dat kan problemen opleveren in de winter. Het is ook belangrijk de 12V aansluiting te contoleren door de kabel van de caravan op de stekker van de auto aan te sluiten en de signaallichten (knipperlicht of remlicht), de stortbak van het toilet, de binnenverlichting en de ijskast te proberen.

Tot slot: het is belangrijk dat de caravan een stabilisator bezit en een oplooprem, en de handrem moet ook worden getest, met ingeklapte steunen, om te zien dat de caravan zich niet beweegt. Wat betreft de Thetford (draagbaar toilet), kijk goed of de spoelwater- en afvalwatertanks geen lekken vertonen.

Caravana_Càmpings_TerresEbre_CostaDaurada

Goed, dat was het, na al deze controles is jullie caravan gereed om de “Costa Daurada” en de “Terres de l’Ebre” van het ene uithoek tot de andere te bereizen, en te genieten van z’n natuurschoon aan de kust en in het binnenland. Goede reis!

También te puede interesar

Tarragona campsites are sustainables

Ga kamperen en respecteer het milieu Tarragona is een provincie waar u op enkele km afstand totaal contrasterende landschappen kunt vinden, waar

Campings in de Ebro Delta

Campings in de Ebro-delta, een heel natuurlijke vakantie Het natuurpark Ebro Delta is een van de belangrijkste wetlands in Catalonië. Een natuurlijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *